SVENSK FORM

SVENSK FORM

svensk-form-linje

Svensk Form är en ideell medlemsförening med uppdrag från regeringen att främja svensk design, både nationellt och internationellt. Arbete utförs genom egen verksamhet och genom att delta i många olika samarbeten. Sedan 2012 har Svensk Form ett modeuppdrag som innebär att organisationen kan stötta mindre modemärken i etableringen i Sverige och utomlands.

Svensk Form arbetar för att skapa engagemang och belysa de möjligheter design kan ge för individen, kulturen, samhället och näringslivet. Organisationen engagerar människor över hela landet och genom breda program, att dela ut utmärkelser, utlandssatsningar och designarkiv vill man sprida kunskap om styrkan av god design för en positiv samhällsutveckling.

Målet om en långsiktigt hållbar miljö och höjd livskvalitet är idag mer aktuell än någonsin. Svensk Form medverkar i flera projekt och långsiktiga verksamheter där social och miljömässig hållbarhet är ledord. Organisationen värnar också om det estetiska värdena i design och det handgjorda arbetet.

Design i Västernorrland är aktiv i Svensk Form genom att i samverkan arbeta för att informera och förmedla värdet av god design och form.

www.svenskform.se

Svensk Form Västernorrland arbetar, ofta tematiskt, med att lyfta design och formgivning i länet. Föreningen vill väcka intresse, nå nya målgrupper och fördjupa kunskaperna hos de redan aktiva med föreläsningar, workshops, utställningar, studiebesök, medlemskvällar och andra aktiviteter. Detta gör föreningen gärna tillsammans med andra aktörer inom områdena arkitektur, form, design, konst och kultur.

Styrelsen Svensk Form Västernorrland

Kiki Hammarström-Amnow, ordförande
Har arbetat som utvecklare av kulturfrågor på landstinget med ansvar för konstfrågor. Sitter i styrelsen för Design i Västernorrland samt Svensk Form nationellt (2008-2010). Bosatt i Härnösand med fritidshus på Alnön.

Anna Fossane, vice ordförande
Anna är utbildad industridesigner vid Mittuniversitetet med inriktning Human care. Har även läst på konstskola i Göteborg i två år med inriktning bild och rumsgestaltning. Driver idag de två företagen Matroshka Furniture, som ritar och säljer förändringsbara möbler, och No Gadget Design som är ett konsultföretag inom grafisk design och industridesign. Älskar att resa och bästa resan hittills gick till Australien. Gillar inredning, framförallt från femtiotalet.

Vicci Andersson Sjöblom, sekreterare
Arbetar med formgivning & produktion i eget företag sedan 1997. Delägare i produktionsbolaget / förlaget Kulturverksta´n. Bor med familjen strax utanför Sundsvall och är en formroad, kulturintresserad, storstadsresande, trädgårdsälskande lantis!

Kristina Jeppson, vice sekreterare / grafisk form
Kristina kommer från Västkusten och flyttade till Sundsvall för att studera grafisk design och kommunikation. Nu går hon masterutbildningen i förpackningsdesign på Mittuniversitetet och driver företaget No Gadget Design tillsammans med Anna Fossane. Älskar havet, sällskapsspel och snö.

Kristina Brink, kassör / ansvarig för Pecha Kucha Night
Kristina är lektor i Grafisk design och programansvarig för kandidat- och masterprogram i Grafisk design vid Mittuniversitetet i Sundsvall. Kristina undervisar inom; typografi, tidningsformgivning, färglära, designprocesser och förpackningsdesign. På Mittuniversitetet deltar Kristina i forskningsprojektet LivePaper på FSCN (Fibre Science and Communication Network). Hon är bosatt i Sundsvall, kan inte motstå en snygg förpackning och reser helst till favoritstaden Tokyo eller kopplar av i sommarstugan vid havet.

Magnus Sandebree, medlemsansvarig
Arbetar som projektledare för Design i Västernorrland som verkar för att öka designmognaden regionalt i syfte att stärka och utveckla organisationer och företag genom medveten och strategisk användning av design och designmetodik. Innehar en Magisterexamen i ekonomi från Uppsala Universitet med inriktning varumärkesstrategi samt en Master of Arts från Domus Academy, Milano, Italien, med inriktning mot Fashion Management / Product Design. Är väldig fäst vid havet.

Kerstin Stickler, grafisk form
Kerstin Stickler, grafisk formgivare och fotograf, har jobbat inom medie- tidningsvärlden sedan 1989. Har bland annat jobbat på Sundsvalls Tidning, ETC, tidningen Föräldrar & barn och Journalisthuset. Hon har svårt att sitta still och hämtar gärna inspiration på resor och av människor som brinner.

Henrik Muskos, dokumentationsansvarig
Bildberoende amatörfotograf. Flitig bevakare av Sundsvalls konst- och formscen. Ingenjör på TM i Sundsvall.

Stäng meny